Over ons

Wij zijn Annemiek en Rob Hopstaken en wonen met onze dochters aan de Spellestraat in Wouw. In 2007 hebben wij een perceel met verschillende gebouwen, een voormalig vee en akkerbouwbedrijf gekocht. Hier wilde wij een kleinschalige zwemschool en bed and breakfast realiseren. Door de financiële crisis en de heel beperkte financieringsmogelijkheden, hebben wij in 2013 besloten om onze bed and breakfast zelf te bouwen. Na het rooien van een 70 bomen en het slopen van de voormalige schuur met stallen en mestkelders, zijn we gestart met de bouw. Dit heeft ons in totaal vijf jaar gekost met als resultaat onze bed and breakfast Wouw.

Achter op het erf, landelijk gelegen, los van het woonhuis, vindt u onze bed and breakfast. Aan de voorzijde is een terras van circa 150 m2 en aan de zijkant bevindt zich een overkapping van circa 55 m2, waar het in het seizoen goed vertoeven is. De slaapkamers op de begane grond hebben dubbele openslaande deuren. Ons perceel is circa 4,5 hectare, een mooie ruime omgeving. Wij hebben 3 paarden, een hond, een kat en kippen. De kat loopt vrij rond, de hond daarentegen zit wel vast.  

Het gebouw is gebouwd met een hogere isolatiewaarde dan vereist, namelijk met een Rc van 5. Hierdoor is er minder energie nodig om het gebouw warm te houden. Daarnaast maken we gebruik van een houtvergasser met een buffervat van 3000 liter. De houtvergasser dient voor de verwarming van het gebouw en het warm water voor het douchen. Deze houtvergasser heeft een rendement van tussen de 87 en 92 %, waardoor deze op de subsidie lijst van de RVO staat.